Digitaal les systeem

per medio juni 2016 heeft Nederlof Centrum er een digitale ondersteuning bij.

Een aparte academie, de Nederlof Academie, speciaal voor het digitale deel van sommige opleidingen.

De academie kent 3 soorten digitale trajecten:

 1. Ondersteunend informatie systeem voor een opleiding met fysieke lessen. Waaronder leraren-gegevens, contact opleiding, downloads zoals pdf en mp3 bestanden, boekenlijst en meditatie muziek.
 2. Compleet ondersteunend les systeem met lessen die gekoppeld zijn aan de ‘fysieke’ lessen met thuis opdrachten, vragen, tips, aanwijzingen voor de volgende les, tussentijdse toetsing, pdf en mp3 muziek downloads, formulieren als download.
 3. Een geheel digitale opleiding, dus niet gekoppeld aan fysieke lessen. Dan is alles, van lesstof tot toetsing en certificering geheel digitaal.

Welke van de 3 hangt af van de opleiding die je volgt.

Voordelen:

 • Bepaalde gegevens, contact leraren, pdf bestanden, meditaties, inzage eventuele opdrachten staan altijd tot je beschikking. Ook als je met een oefengroep bezig ben of als je op vakantie bent.
 • Bij bepaalde opleidingen heb je regelmatig een pdf formulier nodig of bepaalde (meditatie) muziek. Die kun je nu altijd en overal inzien, beluisteren of downloaden.
 • Bij vragen / tussentijdse toetsingen kan je later altijd je eigen antwoorden inzien. Handig  is ook dat je dan op elk moment kunt zien aan welke onderdelen je extra aandacht aan kunt besteden
 • Dat er bij toetsingen automatisch een gemiddelde uit komt qua waardering gedurende de gehele opleiding, wat meetelt bij het eindcijfer.
 • Nederlof Academie werkt op elk systeem, van Windows tot Mac en ook op een tablet (en zelfs smartphone)
 • De academie is uiterst gebruiksvriendelijk; het wijst zichzelf. Niet iedereen is even handig met computers, downloads, installeren en terugvinden van MP3 en PDF bestanden. Deze kun je nu op elk moment opnieuw downloaden als je deze niet meer kunt vinden en overal inzien en beluisteren. Ook op de computer of tablet van iemand anders,

De eerste opleidingen waar dit wordt toegepast:

 • AuraTouch aanvang september 2016
 • Meditatieopleiding aanvang oktober 2016

Het digitale systeem heeft een aparte website, www.nederlofacademie.nl

Enkele dagen tot een week voor aanvang van de opleiding ontvang je van Nederlof Centrum de gebruikersnaam en het wachtwoord. Als email adres gebruiken we het email adres die je ons verstrekt hebt bij de aanmelding.

Papieren lesmateriaal bij een fysieke opleiding

Dit systeem vervangt niet de papieren syllabus die je krijgt bij een ‘fysieke’ opleiding (we weten dat verreweg het merendeel van de studenten het liefst papieren lesmateriaal heeft) Dus het papieren lesmateriaal blijft bij die opleidingen gewoon behouden.

Nederlof Centrum en Nederlof Academie

De website van Nederlof Centrum blijft het punt voor informatie, aanmelden en alles wat met het Nederlof Centrum te maken heeft. De website van Nederlof Academie is alleen voor de digitale ondersteuning van bepaalde opleidingen.